Dag vol kennis en inspiratie!

Na het daverende succes van de vorige editie in 2017 met ruim 200 deelnemers is het tijd om dit succes te overtreffen: op 14 september 2018 is de vierde editie van de Kinderopvang Inspiratiedag, een initiatief van Het Aktie Atelier, MissBrownpaper en Tevreden.nl. Een dag om je te laten inspireren, nieuwe (praktijk)kennis op te doen, bij te (laten)praten en kennis te maken met andere kinderopvang professionals. Eén ding weten we zeker: je gaat bomvol energie, inspiratie en een goed gevulde goodiebag naar huis.

Welke workshop is interessant voor jou?

Het belooft weer een bomvol programma te worden waarbij je 3 workshops naar keuze volgt of deelneemt aan de HR-Lounge. Onze partners en experts vertellen je hieronder wat je kunt verwachten van de dag en wat jij leert als je aanschuift bij hun workshop!

Boeien

 1. De klantgerichte kennismaking – Parenticom
 2. Hoe bereik ik online oriënterende ouders – IMKK
 3. GGD rapport voor werven van ouders – Daisy’s Opstapje

Binden

 1. Communiceren met ouders – Parenticom
 2. Onderzoeksresultaten van de Awards zijn binnen. En nu? – Tevreden.nl
 3. Stel je focus scherp met een oudercommissie – Parenticom
 4. In 1 uur klantgerichter denken – MissBrownpaper
 5. Makkelijk inschrijven – Jibbie
 6. De IT afdeling is klaar voor de AVG, zijn jouw medewerkers dat ook – Pelosa & Certafin
 7. Investeer in je personeel – MTH Accountants & Adviseurs

Verrassen

 1. Een aantrekkelijk activiteitenaanbod op je website – DoenKids
 2. Filosoferen met kinderen – Filosofiejuf.nl
 3. Pestkop – Apenkop. Wat apen ons leren over pesten – Apenheul
 4. Zaai jij mee – Essisme
 5. Chocolab – Fawaka ondernemersschool
 6. Maak je kinderopvang groener – Ik & Buiten

HR-Lounge

 1. Voor jou ga ik door het stof / werving 2.0. 3.0. – Het Aktie Atelier
 2. Bedrijfsidentiteit & Werving personeel – To Be Kinderopvang
 3. Employee Excellence – Nienke Bloem
 4. Binden en boeien van medewerkers – Parenticom

 

Hier moet jij toch bij zijn?

Gaaf programma, hé? Heb je een paar leuke workshops gezien? Meld je dan via onderstaande button direct aan en dan zien we elkaar op 14 september. Ow ja! Als je samen met een collega komt bespaar je ook nog eens flink wat geld! Tot dan?!

 • Normaal
  Normaal tarief
  1 ticket inspiratiedag
  3 workshops naar keuze of HR-Lounge
  Heerlijke lunch & drankjes
 • Gezelligste keuze
  Samen met een collega
  2 tickets inspiratiedag
  3 workshops p.p. naar keuze of HR-Lounge
  Heerlijke lunch & drankjes
  Actieprijs: extra ticket á € 99,-

Overzicht workshops

Scroll naar beneden voor een uitgebreide toelichting van de workshops.

Thema Boeien

de klantgerichte kennismaking?
Nicole van Asten – Parenticom
Doelgroep: pedagogisch medewerkers, gastouders, rondleiders, locatiemanagers


Ouders die staan voor de keuze van kinderopvang gaan op onderzoek uit en ‘shoppen’. Ze verdiepen zich in het aanbod en kiezen na wikken en wegen de opvang die het beste bij hen en bij hun kind past. Kinderdagverblijf? Gastouder? Informele opvang door familie of buren?

Een kennismakingsgesprek en rondleiding maken deel uit van dit belangrijke keuzeproces. Het komt erop aan dit waardevolle contactmoment professioneel en klantgericht aan te pakken. Daarnaast is dit het begin van een mogelijke samenwerking. DÉ kans om goed van start te gaan!

Wat leer je tijdens deze workshop?

Na deze workshop heb je praktische handvatten om een kennismakingsgesprek met een ouder professioneel en klantgericht te laten verlopen. Om zo de kans op een nieuwe klant enorm te verhogen ÉN een droomstart te maken in de samenwerking.

Hoe bereik ik online oriënterende ouders?
Josselin Volkers – IMKK
Doelgroep: directie, kcc, marketing


Veel (aankomende) ouders gebruiken internet om zich te oriënteren op de mogelijkheden van kinderopvang. Hoe zorg je ervoor dat deze potentiële klanten je vinden? In mijn workshop geef ik praktische voorbeelden van hoe je ervoor zorgt dat jouw opvang meegenomen wordt in de eerste selectie. Want hoe mooi je aanbod ook is, als je doelgroep je niet weet te vinden worden ze nooit klant.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Een belangrijke overweging hierbij is altijd: Hoe kan ik op de meest effectieve manier mijn middelen inzetten? Ik hoop je te inspireren met een aantal voorbeelden van hoe traditioneel moeilijk bereikbare doelgroepen efficiënt bereikt kunnen worden en hoe je internet inzet om hyper lokaal de juiste doelgroepen te bereiken. Ook geef ik een introductie in hoe je resultaten van je online wervingsstrategie meetbaar en inzichtelijk maakt. Deze informatie is cruciaal om je werving constant te kunnen verbeteren en bij te sturen waar dat nodig is.

Na het bijwonen van deze workshop hoop ik dat ik je heb geïnspireerd met een aantal mooie voorbeelden waarmee je jouw werving kunt verbeteren. Daarnaast hoop ik onze data gedreven werkwijze over te kunnen brengen zodat je in de toekomst je middelen doelbewuster inzet voor het beste resultaat.

Daisy opstapje

GGD rapport voor werven van ouders
daisy koekkoek – Daisy’s opstapje
Doelgroep: directie, kcc


Na een inspectie is het altijd spannend om te wachten op het inspectierapport. Wat zal er dit jaar in staan? Wordt het een foutloos rapport? Of wellicht met een handhavend advies? Wat ook de uitkomst is van de GGD rapportage; je kunt hem positief inzetten. Wij leren van onze fouten, dus ook een rapport waarin het advies is handhavend op te treden is een mogelijkheid om het GGD Inspectierapport positief in te zetten.

Wat leer je tijdens deze workshop?

De workshop richt zich op welke wijze je een GGD inspectierapport op positieve wijze gebruikt binnen je organisatie. Zowel op klantniveau als op organisatieniveau. Natuurlijk roep ik jullie nu niet op om massaal je GGD inspectierapport te delen op sociale media, absoluut niet zelfs! Benieuwd hoe je je GGD inspectierapport positief kan inzetten? Dan zie ik jullie graag in de workshop.

Thema Binden

Communiceren met ouders
Nicole van Asten – Parenticom
Doelgroep: pedagogisch medewerkers, gastouders, locatiemanagers


Goede communicatie is een voorwaarde voor tevreden en betrokken ouders! Ook heb je goede communicatie en samenwerking nodig om kwalitatief goede opvang te bieden voor het kind. Belangrijk om in te investeren dus! En direct ook een hele uitdaging. Want wat doe je als ouders speciale wensen hebben die je niet meteen of helemaal niet kunt honoreren, als zij hun ontevredenheid uiten, of als zij zich niet aan afspraken houden?

Wat leer je tijdens deze workshop?

Na deze workshop heb je praktische handvatten en bruikbare tips. Je leert hoe je op een professionele manier het gesprek aangaat. We frissen lekker actief nog wat communicatievaardigheden op en leren we van elkaars ervaringen. Waardoor jij de workshop verlaat met een goed gevulde gereedschapskist in het communiceren met ouders.

In 1 uur klantgerichter denken
Jeltje Meijvogel – MissBrownpaper
Doelgroep: directie, marketing


In dit uur niet alleen theorie, maar ook direct de handen uit de mouwen. We gaan met een direct toepasbare methode kijken hoe het ervoor staat met jouw klantreis (customer journey).

Wat leer je tijdens deze workshop?

Wat gaan we doen? Het eerste deel van de workshop gaat over het creëren van klantbeleving. In het tweede deel gaan we een “customer journey map” maken. We brengen (letterlijk) in kaart wat voor jouw organisatie de meest belangrijke klantcontactmomenten zijn en wat je kan doen om ze (nog meer) te verbeteren. Het doel: meer fans voor je organisatie creëren!

Natuurlijk ga je niet met lege handen naar huis, je krijgt een startpakket mee om de geleerde methode nog eens met je collega’s te doorlopen!

aan de slag met onderzoeksresultaten
Edwin van mil & hanan Chafia – Tevreden.nl
Doelgroep: Voor een ieder die wil verbeteren


Weet jij waar de knelpunten zitten en wat je er aan kan doen om de kwaliteit van jouw dienstverlening verder te verbeteren? Inzicht in ervaringen is essentieel. Zo weet je precies welke aspecten kunnen worden verbeterd. Bovendien laat je zien dat je kwaliteit als organisatie serieus neemt.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Je hebt prachtige resultaten behaald. Toch blijft er altijd ruimte om de kwaliteit van jouw dienstverlening te verbeteren. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Tijdens deze workshop geven Hanan en Edwin handige tips, inzichten en praktijkvoorbeelden hoe je de kwaliteit kunt verbeteren op basis van de uitkomsten van onze onderzoeken.

Je IT afdeling is klaar voor de AVG, zijn jouw medewerkers dat ook?
Peter van Zijl – Pelosa & Daan Schippers – Certafin
Doelgroep: directie


Door de inwerkingtreding van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018, zijn veel bedrijven druk bezig met het beveiligen van hun IT-systemen en digitale dossiers. Dit gaat echter vaak ten koste voor de aandacht voor privacy bewustzijn op de werkvloer.
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% procent van alle datalekken direct veroorzaakt wordt door menselijk falen. Vaak is de persoon die binnen een organisatie over de IT gaat, ook verantwoordelijk voor privacy en databescherming.

Hoewel die persoon vaak goed op de hoogte is van alle technologische mogelijkheden om digitale gegevens te beschermen, vergeet hij nog weleens dat op het systeem een printer is aangesloten. Het zijn vaak uitgeprinte dossiers of rondslingerende USB-sticks die, vergeten in de bus of gestolen uit de auto, de grootste problemen kunnen opleveren. Ook een angst om te melden kan uw organisatie parten spelen.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Privacy en databescherming zijn niet alleen een zaak voor de IT-afdeling, maar voor iedereen die in een organisatie werkzaam is. Hoe maak je nu alle medewerkers bewust van het gevaar van datalekken? Niet alleen de directeur of de IT-manager, maar ook de secretaresse en de telefonist? Door alle lagen van de organisatie bij de preventie van datalekken te betrekken, wordt het bewustzijn vergroot en de kans op datalekken verkleind. Pelosa en Certafin nemen je mee in het vergroten van het privacy bewustzijn van je organisatie.

Stel je focus scherp met een oudercommissie
monique Schoorlemmer – Parenticom
Doelgroep: locatiemanagers, regiomanagers, management


Oudercommissies hebben adviesrecht over veranderingen in het beleid naar aanleiding van bijvoorbeeld nieuwe wetgeving, zoals de Wet IKK. Medezeggenschap van ouders vind je belangrijk, maar ben je vaak zoekende hoe je deze binnen de kaders van de wet- en regelgeving én die van je bedrijfsvoering optimaal kan vormgeven? Gesprekken met je oudercommissie kunnen aanvoelen als een kruisverhoor in plaats van een samenwerking.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Je vindt het belangrijk dat je oudercommissie een gesprekspartner wordt, met wie je kunt sparren over zaken die ertoe doen, met wederzijds respect. In deze workshop krijg je weer helder op je netvlies waar het om gaat bij medezeggenschap van ouders en wat daarvoor nodig is.

Hoe wil jij samenwerken met de oudercommissie en wat wil je samen bereiken? De randvoorwaarden voor goede samenwerking tussen organisatie en oudercommissie staan centraal in deze workshop, met als doel het creëren van een optimale win-win situatie!

Makkelijk inschrijven
Trudy van Iwaarden – Jibbie
Doelgroep: directie, marketing


Hoe voer je een planning in en waar vind ik mooie beelden om te tonen bij mijn activiteit? Met de “drag & drop” planning van Jibbie zet je je activiteitenaanbod eenvoudig online en kun je gebruik maken van een mooie media bibliotheek zodat je zelf niet uren moet zoeken naar goede (rechtenvrije) foto’s. Promoot jouw organisatie door een verrassend aanbod van activiteiten en laat kinderen die nog geen klant zijn op een laagdrempelige manier ook kennis maken met jouw organisatie.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Heb je zin om ideeën op te doen om aan de slag te gaan met danslessen, bootcamps, een cursus fotografie, een EHBO of babymassage cursus voor ouders, een schaatsclinic of een graffiti workshop? Bezoek de workshop van Jibbie.

Investeer in je personeel
JELMER HORNSTRA – MTH Accountants & adviseurs
Doelgroep: directie, marketing, HR


Het meest positieve nieuws vanuit de kinderopvang is dat vele opvanglocaties weer worden geopend. Het aantal kinderen blijft groeien, echter blijft de groei van het aantal pedagogisch medewerkers hierop ruimschoots achter. Kinderopvang raakt steeds meer in trek, maar….. helaas er komen niet voldoende pedagogisch medewerkers van de opleidingen. Daarnaast zijn er nogal wat wettelijke wijzigingen geweest, welke zorgen voor een aan te passen beleid voor de kinderopvang.

De kinderopvang kampt met het probleem dat er geen of nauwelijks pedagogische medewerkers te vinden zijn. De huidige samenleving laat een aantal trends zien:

 • Contracten voor opvang worden kleiner (komt door o.a. flexibelere banen van de ouders)
 • Meer kinderen opvangen, zelfde hoeveelheid uren
 • Functies van pedagogisch medewerkers niet aantrekkelijk genoeg (sector aantrekkelijker maken)
 • MBO – opleidingen worden gestimuleerd (BBL: 1 dag naar school / 4 dagen werken)
 • Sneller vast contract voor medewerkers en stagiairs

Waar medewerkers vroeger een baan hadden voor het leven, is switchen inmiddels een trend voor medewerkers. Daarnaast heeft de markt enkele jaren geleden onder druk gestaan. Hierdoor zijn er vele medewerkers gedwongen vertrokken uit de sector. Helaas is deze trend passend bij de conjunctuurgevoelige sector en drijft deze sector daarnaast voor een heel groot deel op overheidssubsidie.  

Een veel gedane actie vanuit werkgevers in de kinderopvang is het bezig gaan met een strategische personeelsplanning (ruim 60% volgens AZW brancherapportage kinderopvang, febr. 2017) . Verder ligt vanuit de werkgevers duidelijk de nadruk op scholing (gericht op huidige functie), meerjarenplan voor zowel werkgever als werknemer en het bedrijfsbelang voorin de mond. Echter wordt de volgende punten vanuit werknemers (rapport vanuit het FNV) aangegeven: te veel flexibiliteit, te weinig zekerheid en hoge werkdruk in de kinderopvang.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Ik vertel je graag hoe ik denk hieruit successen te kunnen halen en neem je graag mee in de veranderende sector. Om zo ambassadeurs te maken van je medewerkers!

Thema Verrassen

Een aantrekkelijk activiteitenaanbod op je website
Hanna Roos – DoenKids
Doelgroep: directie, marketing


Een goed activiteitenaanbod samenstellen kan veel tijd kosten. Er zijn tenslotte meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Hoe oud zijn de kinderen? Wat voor weer kun je verwachten? Zijn er nog speciale thema’s waar je mee aan de slag kunt gaan?

Wat leer je tijdens deze workshop?

Per vakantieperiode voor de BSO en per thema voor het KDV kost dit tijd. DoenKids geeft je tips en tricks om hiermee aan de slag te gaan. Uiteraard laten we je zien hoe de database van DoenKids werkt. Ook ga je naar huis met een plan van aanpak hoe je zelf gestructureerd aan de slag gaat met het maken van een goede planning van activiteiten, rekening houdend met allerlei speciale thema’s en dagen die belangrijk zijn voor de kinderopvang en schoolgaande kinderen.

Filosoferen met kinderen
Fabien van der Ham – Filosofiejuf.nl
Doelgroep: interessant voor iedereen


Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen denken dat het niet geschikt is voor kinderen, maar niks is minder waar. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Kinderen stellen niet voor niets honderden “waarom” -vragen. Door te filosoferen leer je veel. Zo groeit de woordenschat en leren kinderen hun gedachten, ideeën en meningen onder woorden te brengen.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Filosoferen is ook goed voor hun zelfvertrouwen want foute antwoorden bestaan niet. Ook voor de begeleider is het waardevol want je leert het kind op een heel andere manier kennen. Wil jij dat ook? Kom dan naar deze inspiratiesessie. Je maakt kennis met een aantal werkvormen en gespreksmethodes waarmee je direct zelf aan de slag kunt en op een andere manier in gesprek kunt met kinderen.

Pestkop – Apenkop. Wat apen ons leren over pesten
Sarah Mutsaers – apemanagement
Doelgroep: locatiehoofden KOV/IKC, pedagogisch medewerkers en gastouders


Pestgedrag is een fenomeen dat in alle groepen van de samenleving voorkomt. Overal waar mensen in een groep samen leren, werken, of spelen komt dit gedrag voor. Bijzonder is dat we dit pestgedrag ook bij apen en andere dieren zien en dat het een natuurlijke basis en functie blijkt te hebben. Natuurlijk en zeer functioneel gedrag dus, maar dat wil niet zeggen dat we het maar moeten accepteren of dat we er niets mee kunnen.

Apen en mensen zijn zich bewust van hun eigen gedrag en dus ook van wat hun gedrag bij een ander oproept. Eén van de functies van pesten is bijvoorbeeld imponeren en aandacht trekken. Pesten werkt dus alleen maar als je je bewust bent van hetgeen je teweeg brengt. Niet alleen bij degene die je pest, maar ook bij de omstanders.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Allereerst leer jij van apen over pestgedrag: waarom komt pesten voor en welke functies heeft het. Apemanagement biedt je, naast inzicht, ook tools waarmee je in staat bent om een onderscheid te maken tussen pesten, plagen, spelen en agressie. Immers, gedrag moet men begrijpen en herkennen voordat je het kunt beïnvloeden. Door pestgedrag vroegtijdig te herkennen kan vervolgens de efficiëntste interventie toegepast worden om het pesten aan te pakken. Escalatie wordt voorkomen met zowel de korte als de lange termijn voor ogen.

 Zaai jij mee?
Silvia Romijn – essisme
Doelgroep: locatiehoofden KOV/IKC, pedagogisch medewerkers en gastouders


ZaaiGoed biedt inspiratie en ondersteuning op de sociaal-emotionele ontwikkeling voor zowel kinderen als opvoeders. Deze unieke zienswijze dragen wij over door middel van interactieve trainingen en wordt ondersteund door speelmaterialen. ZaaiGoed is gebaseerd op het kopieergedrag van kinderen. Zij doen na wat zij van volwassenen meekrijgen. Wat we kinderen meegeven (zaaien), draagt bij aan hun ontwikkeling (oogst). Vandaar: wat je zaait is wat je oogst.

ZaaiGoed versterkt kinderen en volwassen in hun zelfbeeld (ik) en in de relatie met de ander (wij). In de IK versterk je jouw Zelfkennis, Zelfredzaamheid, Zelfvertrouwen en Zelfontwikkeling. Dat gebeurt in 4 fases: Weten, Doen, Voelen en Groeien. Bij de WIJ versterk je in jouw relatie tot de ander, je leert om van elkaar te leren, samen ervaringen aan te gaan, je empathisch vermogen wordt versterkt en je leert bij te dragen aan een ander.

Hier komen dezelfde vier fases naar voren: weten, doen, voelen en groeien. Boodschappen zaaien we vaker onbewust dan bewust bij kinderen. Ben jij je er al bewust van welke boodschap jij doorgeeft aan kinderen? En vanuit welke rol? Kom inspiratie opdoen en zaai mee!

Wat leer je tijdens deze workshop?

Tijdens deze inspiratiesessie ontdek je ZaaiGoed. Een unieke manier om kinderen en volwassenen rondom sociaal-emotionele ontwikkeling te versterken a.d.h.v. 28 positieve, activerende boodschappen. Na deze inspiratiesessie kun je er meteen mee aan de slag, in de eigen dagelijkse praktijk!

Chocolab
Maaike Irazarri van Suchtelen  – Fawaka ondernemersschool
Doelgroep: locatiehoofden KOV/IKC, pedagogisch medewerkers en gastouders


Bij Fawaka Ondernemersschool leren kinderen ondernemen met oog voor de wereld en de mensen met wie ze die delen (duurzaam ondernemen). De speerpunten van ons programma zijn 21e eeuwse vaardigheden, inclusiviteit, wereldoriëntatie, burgerschap en brede talentontwikkeling.

Wij laten de kinderen zien dat hun handelen impact heeft en dat ze bewuste keuzes kunnen maken. We willen een generatie van zelfstandige bewuste wereldburgers opleiden die niet alleen praten over problemen, maar ook er iets aan proberen te doen. Door hen al op jonge leeftijd op een positieve manier in contact te brengen met duurzaam ondernemen hopen wij een verschil te maken, voor henzelf en hun omgeving.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Heb jij wel eens chocola gemaakt? Dit is je kans! Creëer je eigen smaken, wees creatief en verras jezelf. Wij laten kinderen op een speelse manier zien dat hun handelen impact heeft en dat ze bewuste keuzes kunnen maken. Dit doen wij door middel van onze interactieve programma’s waaronder het Choco Ondernemers Programma.

We gaan graag met jou het gesprek aan over inclusiviteit, duurzaamheid en het belang van kinderen leren ondernemen. Chocola maken met een beetje extra dus.

Reinate bruins slot

maak je kinderopvang groener
Reinate bruins-slot – ik & buiten
Doelgroep: locatiehoofden KOV/IKC, pedagogisch medewerkers en gastouders


Misschien heb je het jezelf wel eens afgevraagd: Ik wil graag een groene(re) kinderopvang, maar…

Waar begin ik?

 • Hoe krijg én houd ik mijn personeel / collega’s hiervoor enthousiast?
 • Onze” ouders worden daar echt niet blij van
 • Onze tuin is hiervoor niet geschikt
 • We hebben geen budget om dit op te pakken

Allemaal vragen en uitdagingen die ik vaak te horen krijg tijdens workshops en trainingen. Tijdens deze workshop kijken we naar de (meestal) eenvoudige oplossingen, waarmee je echt stappen kunt zetten in je weg naar een groene(re) kinderopvang!

HR-Lounge

Let op, deelname aan de HR-Lounge is een dagvullend programma met 4 workshops waardoor je geen andere thema workshops kunt volgen.

Het werven en behouden van personeel is in 2018 een grote uitdaging.

Hoe ga jij deze aan?

 

Nienke Bloem zet haar keynote voort. Happy employees make happy customers, toch? Word jij de Richard Branson van de kinderopvang? Daisy spreekt daarna over werving 3.0 in de kinderopvang. Ze helpt je op weg met een campagne om nieuwe medewerkers aan te trekken. Na de lunch zal Jeroen het hebben over jouw bedrijfsvisie en bedrijfsidentiteit.

Wat maakt jouw opvang anders en dus leuker of beter om voor te werken? En hoe communiceer je dit? Een beetje lachen en leren tegelijk? Happymiel pakt het stokje over en zet je op een leuke manier aan het denken over samenwerken, teambuilding en zelfsturing. Na een heerlijke kop koffie sluit Sabine de dag af en vertelt hoe je die goede medewerkers niet alleen kunt boeien, maar ook hoe je ze aan je kunt binden.

Let op, deelname aan de HR-Lounge is een dagvullend programma met 4 workshops waardoor je geen andere thema workshops kunt volgen.

Word jij de Richard Branson van de Kinderopvang?
Nienke bloem
Doelgroep: HR, directie


In de keynote heeft Nienke je verteld hoe je voor goede klantervaringen zorgt. Richard Branson, oprichter van Virgin Airlines zei ooit “The way you treat your employees is the way they treat your customers”. Nienke legt in het vervolg op haar keynote uit waarom tevreden medewerkers belangrijk zijn voor je organisatie. Met verschillende werkvormen zet ze je meteen aan de slag en geeft inzichten over hoe je morgen het verschil kunt maken

Voor jou ga ik door het stof / werving 2.0 3.0!
Daisy kuipers – Het aktie atelier
Doelgroep: HR, directie, marketingmedewerkers, management


Jeetje, moesten we nog niet zo lang geleden pm’ers en andere waardevolle medewerkers ontslaan door de crisis, en nu…waar zijn ze? Help! Het lijkt wel een soort ‘Survival of The Fittest!’ Welke kinderopvang vindt ze nog wél?

Ik kijk dagelijks op Indeed.nl en LinkedIn. Niet omdat ik iets zoek, maar het is wel interessant om te zien hoe de werving van -veelal- pedagogisch medewerkers plaatsvindt. Hmmm…laat ik daar nu niet te veel over zeggen, dat bewaar ik graag voor de workshop😉

Wat leer je tijdens deze workshop?

Tijdens deze workshop ga je stof happen. Nou ja, figuurlijk dan hè? Stof tot nadenken geef ik je in ieder geval. Net zoals een aantal praktijkvoorbeelden van wervingsacties die zeer geslaagd zijn. Niet dat jij die nou gaat kopiëren. Daar ben jij en is jouw kinderopvang natuurlijk veel te uniek voor! Jij gaat je eigen ludieke campagne bedenken tijdens deze workshop. En ik help je daarbij.

Én…ik doe mijn huiswerk van tevoren. Dus ik ben al in jouw organisatie en wijze van werven gedoken. Dat is prettig, want zo ontvang je concrete tips en adviezen specifiek voor jouw kinderopvang. Kun je op de terugweg al direct aan de slag🤣.

Bedrijfsidentiteit & werving personeel
Jeroen pernot – To be kinderopvang
Doelgroep: HR, directie


Wat onderscheidt organisaties van elkaar? Je bedrijfsvisie, maar voornamelijk je bedrijfscultuur. Het zijn immers de mensen die een organisatie vormgeven. In de zoektocht naar nieuw personeel, wil je dat de juiste kandidaten op jouw vacatures reageren. Het draait om meer dan alleen de woon-werkafstand en de opleiding. Jullie moeten een zogenaamde ‘klik’ hebben met elkaar.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Om te zorgen dat de juiste kandidaten reageren op jouw vacatures zal je goed jouw bedrijfsidentiteit moeten communiceren. In de lezing “Bedrijfsidentiteit & werving personeel” zal Jeroen Pernot van TO BE Kinderopvang ingaan op de vraag hoe je jouw bedrijfsidentiteit kan communiceren naar potentiële kandidaten.

Binden en boeien van medewerkers
sabine Nieuwe Weme – Parenticom
Doelgroep: locatiemanagers, regiomanagers, management


Met een groeiend aantal vacatures en beperkte doorgroeimogelijkheden, zien medewerkers nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Hoe ga je ongewenst verloop tegen? Hoe houd je de beste mensen in huis?

Wat leer je tijdens deze workshop?

Samenwerken met anderen in een team is voor veel mensen een belangrijke motivator. Investeer in talentontwikkeling, samenwerking, communicatie en een open aanspreekcultuur. Ontwikkel een visie met betrekking tot het binden en boeien van medewerkers. En maak fans van je medewerkers!

Bestel nu je ticket(s) met flinke korting

Alleen deelnemen aan de Quebble Kinderopvang Awards en niet aan de Kinderopvang Inspiratiedag of vice versa? Dat is geen enkel probleem. Vink op de aanmeldpagina je gewenste keuze aan.

 • Normaal
  Normaal tarief
  1 ticket inspiratiedag
  3 workshops naar keuze of HR-Lounge
  Heerlijke lunch & drankjes
 • Gezelligste keuze
  Samen met een collega
  2 tickets inspiratiedag
  3 workshops p.p. naar keuze of HR-Lounge
  Heerlijke lunch & drankjes
  Actieprijs: extra ticket á € 99,-

Jeltje Meijvogel – MissBrownpaper

Daisy Kuipers – Het Aktie Atelier

 

Nieuwe medewerkers aantrekken, worstel jij hier ook mee? Geen nood. Wij helpen je op weg! Jeltje en Daisy vertellen je hieronder meer over de workshops en de unieke HR-Lounge!

Nienke Bloem

HR-Lounge

 

Nienke legt in het vervolg op haar keynote uit waarom tevreden medewerkers belangrijk zijn voor je organisatie. Met verschillende werkvormen zet ze je meteen aan de slag en geeft inzichten over hoe je morgen het verschil kunt maken.

Daisy Kuipers – Het Aktie Atelier
HR-Lounge

 

Op welke manier werf je nieuwe medewerkers? Dit is helemaal nog niet zo makkelijk! Daisy vertelt je in haar video wat jij kunt verwachten.

Jeroen Pernot – ToBe Kinderopvang

HR-Lounge

 

Bedrijfsidentiteit en hoe je dit kunt vertalen naar goede vacatureteksten. Benieuwd wat Jeroen jou nog meer leert tijdens de inspiratiedag? Check zijn video:

Renate den Engelse – Parenticom

Thema: boeien, binden & HR-Lounge

 

Parenticom geeft maar liefst 4 workshops! Interessant voor zowel pedagogisch medewerkers, als managers en directie. Renate vertelt je welke workshops ze verzorgen. Zit er voor jouw iets leuks bij?

Jeltje Meijvogel – MissBrownpaper

Thema: Binden

 

MissBrownpaper is dé expert als het gaat om klantbeleving in de Kinderopvang. Wat je leert tijdens haar workshop? Check de video.

Maaike Irizarri van Suchtelen – Fawaka ondernemersschool

Thema: Verassen

 

Maaike geeft een workshop om je vingers bij af te likken? Klinkt goed, hé? Maaike vertelt je nog meer over de workshop in deze video.

Silvia Romijn – Essisme

Thema: Verrassen

 

Ben jij je er al bewust van welke boodschap jij doorgeeft aan kinderen? En vanuit welke rol? Tijdens deze inspiratiesessie ontdek je ZaaiGoed. Silvia vertelt je hieronder meer over haar unieke workshop.

Fabien van der Ham – Filosofiejuf.nl

Thema: verrassen

 

Filosoferen met kinderen? Benieuwd wat Fabien je hierover kan leren? Check de video.

Peter van Zijl – Quebble

DAAN SCHIPPERS – CERTAFIN
Thema: binden

 

Privacy en databescherming zijn niet alleen een zaak voor de IT-afdeling, maar voor iedereen die in een organisatie werkzaam is. Hoe maak je nu alle medewerkers bewust van het gevaar van datalekken?

Partners & Sponsoren

Gratis webinar: "Hoe inspireer je ouders om voor jouw kinderopvang te kiezen?"
Meld je hier aan