Vorige winnaars

Winnaars 2016

Van 18 april 2016 tot 17 juni 2016 konden ouders hun opvangorganisatie beoordelen op beleid, locatie, medewerkers, informatie en veiligheid, via het platform kinderopvang.tevreden.nl of de website Opiness.nl. Aan de hand van deze beoordelingen werd vandaag een landelijke winnaar gekozen, maar ook een aantal gemeente- en provinciewinnaars. De stemmende ouders blijken vooral gecharmeerd te zijn van gevarieerde buitenactiviteiten, zoals modderdagen, helpen op de kinderboerderij of een eigen moestuintje.

Sfeerimpressie Kinderopvang Awards 2016

Best gewaardeerde keten 2016

Marie- Louise van Mourik, directeur-bestuurder van Junis Kinderopvang herinnert zich als de dag van gisteren dat de organisatie de award ontving van Tevreden.nl en Opiness in Oegstgeest.

“Beste Kinderopvangketen” dat is voor ons een heel groot compliment. Wat heel fijn was dat ouders de moeite hebben genomen om de quickscan (vragenlijst) in te vullen. We hebben door dit tevredenheidsonderzoek een goed beeld per locatie gekregen, hoe ouders bijvoorbeeld de ruimte, de pedagogisch medewerkers en de activiteiten hebben ervaren en beoordelen. Junis werkt constant aan de verbetering van de kwaliteit van de kinderopvang en vindt het van groot belang dat ouders met veel vertrouwen hun kinderen brengen bij Junis. Het is fijn om te bemerken dat ouders de kinderopvang als positief ervaren en beoordelen, dan zijn we op de goede weg. Het winnen van deze award is niet het belangrijkste maar was en is voor onze medewerkers en ouders wel een mooie boost. We doen het goed en het kan altijd beter. Onze medewerkers zijn trots dat ze bij een organisatie werken die volop in ontwikkeling is en we hopen dat ouders hun kinderen ook daarom aan Junis toevertrouwen.

Aquarel

De kinderopvang groeit weer en daarom hebben we nog meer kanjers nodig die onze pedagogisch medewerkers teams kunnen versterken. Bij de werving naar nieuwe medewerkers gebruiken we ook de award: “Natuurlijk wil je werken bij de beste kinderopvang van Nederland!” De eerste week na de uitreiking hebben we iedere dag meerdere felicitaties ontvangen van onze samenwerkingspartners. Het was overweldigend. Een van de hoogtepunten was dat de Junis- facebookpagina in een keer van een bereik van 3.000 naar ruim 27.000 ging. Ik ben blij dat we mee hebben gedaan met de Quickscan. Niet specifiek om te winnen maar met name om te kijken of dat wat je doet als positief ervaren wordt door ouders om vervolgens daar waar nodig weer te verbeteren. Uiteindelijk gaat het ons maar om een ding: kinderen een veilige, vertrouwde omgeving bieden waarin een kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Winnaars 2016

 1. Junis – Beste Landelijke Keten
 2. De Blokhut – Beste BSO
 3. De Toverfluit – Beste Kinderdagverblijf
 4. Kindercentrum Uk & Puk in Drenthe
 5. Kindercentrum Klein Holland in Flevoland
 6. Chapeau Kinderwerk in Gelderland
 7. Kinderdagverblijf KITS in Groningen
 8. Poemelke Kinderdagverblijf in Limburg
 9. Kinderopvang De Basis in Noord-Brabant
 10. De Loeiende Koe in Noord-Holland
 11. Kindercentrum de Buitenhoeve in Overijssel
 12. Kids Lodge in Utrecht
 13. De Kattekop in Zuid-Holland